Verder verdiepen in voedsel. Nieuwe visie op een beproefd recept
Voedsel is een onmisbaar onderdeel van de cultuur, ‘een mens is immers wat hij eet’. Maar wat heb je nodig om meer over voedsel en voedselbereiding te weten te komen? Welke opgravingsmethoden of onderzoekstechnieken zijn beloftevol? En wat hebben kunsthistorici archeologen eigenlijk te bieden?
In dit webinar behandelen drie sprekers deze vragen vanuit zeer verschillende invalshoeken. Zij presenteren inspirerende voorbeelden van nieuwe resultaten, gedachtes, onderzoeksvragen en toekomstvisies. U kunt u vragen stellen en actief bijdragen aan de discussies via de chat.
Na de lezingen is er gelegenheid om met een kleinere groep verder te discussiëren in digitale workshops. Wat zijn de cruciale vragen over voedsel, en hoe gaan we ze beantwoorden met toekomstig onderzoek? Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers, geef bij het aanmelden aan of u aan de workshop wil deelnemen. Let op: Vol is vol!
Tijdstip
Op donderdagmiddag 17 maart van 14.00 tot 17:00 uur.
Door: Laura Kooistra, Inge van de Jagt en Liesbeth Theunissen