Cultuurhistorie en het bestemmingsplan

Cultuurhistorie maakt integraal onderdeel uit van ons verleden en onze leefomgeving. Toch is de zorg voor de cultuurhistorie nog niet optimaal. Het streven is om de inbedding van de cultuurhistorie in de ruimtelijke ordening te versterken. Tijdens deze cursusdag bieden wij u handvatten hoe dit te doen.

Bron: www.erfgoedindepraktijk.nl



`Waar we ook om ons heen kijken in ons gecultiveerde deltaland, overal zijn sporen te zien van het verleden’. Niet alleen de gebouwde objecten, maar ook archeologie en landschappelijke waarden maken integraal onderdeel uit van ons verleden en onze leefomgeving. Uitdaging is hoe we de cultuurhistorie nog beter kunnen verankeren in de ruimtelijke ordening.

Welke onderwerpen komen tijdens de cursus ondermeer aan bod?
– mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestemmingsplan;
– goede praktijkvoorbeelden;
– tips en advies bij het maken van een bestemmingsplan;
– discussie en uitwisseling van praktijkervaring.

De cursusdag is bestemd voor ambtenaren en erfgoedprofessionals cultuurhistorie en ruimtelijke ordening. We behandelen complexe vraagstukken, waaronder de juridische verankering van cultuurhistorie in ruimtelijke plannen. Gedurende deze dag staan rondetafel gesprekken aan de hand van complexe vraagstukken centraal. Van de cursisten wordt een gedegen kennis van cultuurhistorie verwacht.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor ambtenaren en erfgoedprofessionals ruimtelijke ordening en cultuurhistorie, die zich bezig houden met ruimtelijke planvorming, het opstellen en uitvoeren van bestemmingsplannen.

Wanneer?
17 september 2013 in Het Meisjehuis te Delft

Kosten?
De kosten voor een cursusdag bedragen Euro 225,00 per persoon.
Dit is inclusief koffie/thee, lunch en een excursie.

‘Ik heb als monumentenzorger deze cursusdag samen met mijn RO collega gevolgd: echt een aanrader!’

Tijden
09.00 – 16.30 uur

Aanmelden cursus
Aanmeldformulier

Gemiddeld waarderingscijfer 2012: 8