Kleinprojectefonds

Het zogenoemde Kleinprojectenfonds is goedgekeurd door het Comité van Toezicht van het Interreg VI Deutschland-Nederland-programma en begin 2023 van start gegaan. De administratieve afhandeling wordt eenvoudiger, omdat de vaak tijdrovende verplichting om bewijzen aan te leveren in de vorm van facturen en bankafschriften niet langer nodig is.

Voorwaarde voor de subsidie is de samenwerking tussen minstens twee partners, waarvan één uit het Nederlandse en één uit het Duitse deel van het programmagebied. Projectideeën worden in een van de volgende categorieën ondergebracht:

1. onderwijs (bijv. schooluitwisselingen)
2. gezondheidszorg (bijv. samenwerking in de zorg)
3. administratieve samenwerking (bijv. toerisme, natuurbehoud)
4. vertrouwensopbouw, met name samenwerking tussen burgers (bijv. kunst, cultuur, sport, sociale projecten)

Dit moet u doen om voor uw project een vast bedrag van 750 € subsidie aan te vragen:

Uw project betreft in de regel één dag met als inhoud een grensoverschrijdende bijeenkomst, uitwisseling of evenement.
U schrijft een korte projectaanvraag en dient deze in bij de euregio. De aanvraag wordt binnen enkele dagen beoordeeld.
Door een eindverslag in te dienen en het bewijs te leveren dat het project heeft plaatsgevonden (bijv. een foto of een lijst van deelnemers), is het project voltooid. U hoeft geen facturen of betalingsbewijzen in te dienen.

Wij verheugen ons op uw projectideeën en ondersteunen u graag bij de aanvraag en doorvoering van uw project. Hier vindt u het aanvraagformulier. Mocht u uw projectidee met ons willen delen, dan vragen wij u om contact op te nemen via kpf@euregio-rmn.deLaatst bewerkt op 20-03-2023