Drie nieuwe Archeo Route locaties in Venlo 10 juni 2024

De Archeo Route Limburg biedt bewoners en bezoekers de mogelijkheid om verhalen achter archeologische vondsten in Limburg te beleven. Recentelijk zijn in Venlo drie nieuwe locaties toegevoegd: de Keulsepoort, de Spaanse Ster in stadsdeel Blerick en kanaalproject Fossa Eugeniana in de noordelijke kern Arcen.

De locatie in het stadscentrum, vlakbij de ingang van het Limburgs Museum, belicht de geschiedenis van de Keulsepoort, die vanaf halverwege de 14e eeuw gedurende ongeveer 500 jaar een van de vier stadspoorten was die toegang gaven tot de vestingstad Venlo. De Spaanse Ster in Blerick verhaalt over het fort dat tussen midden 17e en midden 19e eeuw diende ter verdediging van Venlo. In Arcen krijgen bezoekers meer informatie over het kanaalproject Fossa Eugeniana, dat aan het eind van de 80-jarige oorlog gepland was in en rond Arcen.

Venlo telt nu acht Archeo Route locaties. De hele Archeo Route Limburg omvat in totaal 90 locaties verspreid over de provincie. Nog dit jaar worden, zoals eerder in MONUMENTAAL gemeld, diverse nieuwe locaties toegevoegd. Daarnaast wordt de beleving in de app verder uitgebreid met een Timebox, die extra context biedt rond de historische verhalen en een directe link legt naar educatieve doeleinden.

Meer informatie en een overzicht van alle locaties staat op www.archeoroutelimburg.nl

Bron: Monumentaal

17-06-2024

Laatst bewerkt: 17-06-2024