03-11-2021

Cursus Cultuurlandschappen van Midden-Limburg

Begin november 2021 organiseren SML (Samenwerking Midden-Limburg) en Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen de cursus Cultuurlandschappen van Midden-Limburg in De Oolderhof in Herten - Roermond. De driedaagse cursus bestaat uit twee aansluitende dagen met colleges, workshops en excursies, en een bus-excursie in de lente van 2022.

Programma

De colleges bieden een overzicht van de opbouw en ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap én een blik op de toekomst. De cursusdag op 3 november toont de grote lijnen van opbouw en ontwikkeling van het Midden-Limburgse cultuurlandschap, op 4 november is de benadering thematisch; met actuele vraagstukken zoals beleid en beheer van groen erfgoed, Nationale Parken Nieuwe Stijl en uiteraard waterbeheer.

Landschapsspecialisten Theo Spek, Terry van Dijk, Rob Paulussen, Har Kuijpers en vele anderen verzorgen colleges, veldpractica en workshops. Woensdagavond is er het Kenniscafé met debat en presentaties. De cursus besluit in de lente van 2022 met een bus-excursie langs de landschappen.

Doelgroep

De cursus is voor lokale en provinciale bestuurders en ambtenaren, medewerkers van maatschappelijke organisaties, medewerkers van adviesbureaus en natuurbeheerders, medewerkers van waterschappen, medewerkers van natuur- en landschapsorganisaties, en (landschaps)architecten. Er zijn nog veertien plaatsen beschikbaar.

Nadere informatie

Er wordt rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften en maatregelen van het RIVM. Voor vragen over de kosten en het programma kunt u ons bereiken via cursus.landschap@rug.nl.

Programma

Aanmelden

Bron: Samenwerking Midden-Limburg/Rijksuniversiteit Groningen

Laatst bewerkt: 14-10-2021