24-11-2021

Netwerkbijeenkomst

Van verdrag naar praktijk - voor lokale en regionale overheidsinstellingen

Ieder mens heeft recht op cultureel erfgoed. Dat is het uitgangspunt van het Verdrag van Faro. Maar hoe wordt dit in de praktijk gebracht en hoe zorgen we ervoor dat iedereen dat recht ook kan uitoefenen en kan meedelen in de waarde van erfgoed? Dit najaar organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed op drie momenten (14 oktober, 24 november en 8 december) een bijeenkomst voor ambtenaren en bestuurders van lokale en regionale overheidsinstellingen. Tijdens deze online bijeenkomst wordt doorgepraat over de betekenis van het Verdrag van Faro voor gemeenten en provincies.

Sinds 2005 biedt het Europese Verdrag van Faro onder de titel De Waarde van Cultureel Erfgoed voor de Samenleving kaders om hiermee aan de slag te gaan. Het verdrag biedt een ander perspectief op erfgoed en nodigt uit om erfgoed te verbinden aan maatschappelijke thema’s. Overheden hebben hierin een belangrijke rol te vervullen.

Tijdens de bijeenkomst ‘Van verdrag naar praktijk’ gaan we in op de uitgangspunten in het Verdrag van Faro en de rol van gemeenten en provincies. Het programma is online en wordt deels afgestemd op vragen en wensen van deelnemers (aangeven bij aanmelding).

Op 24 november en 8 december wordt deze bijeenkomst ook aangeboden. Afhankelijk van de input van deelnemers kan het programma afwijken.

Tijdstip

14.00-16.00 uur

Locatie

Deze online bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig. U ontvangt ongeveer twee weken van te voren de link waarmee u kunt deelnemen aan de bijeenkomst. 

Aanmelden

Laatst bewerkt: 18-10-2021