Erfgoedacademie

Eindpublicatie onderzoek Meer Straatwaarden nu online beschikbaar

De eindpublicatie van het onderzoek Straatwaarden, een interdisciplinair project uitgevoerd onder leiding van de Reinwardt Academie, is vanaf vandaag online beschikbaar voor geïnteresseerden uit de erfgoedsector. Deze publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met het lectoraat Play & Civic Media van de Hogeschool van Amsterdam, Gordion Cultureel Advies en Sustainism Lab.

Meer Straatwaarden is, aldus de auteurs, ‘een poging om een nieuw handelingsperspectief te bieden voor de omgang met erfgoed in de leefomgeving in een tijd van transitie’. Het is een pleidooi om erfgoed niet te zien als te behouden object of locatie, maar vooral als een maatschappelijke ontwerpopgave. Hierbij verschuift het blikveld van ‘erfgoed vinden’ naar ‘erfgoedmaken’.

Het Straatwaarden-onderzoek is van groot belang voor het erfgoedveld. Niet voor niets begint de eindpublicatie met een manifest dat de rol van erfgoedprofessionals benoemt en aandacht vraagt voor relevante kennis en evaluatieprocessen. Het is mede om die reden dat de ErfgoedAcademie dit project financieel heeft ondersteund en gemonitord.

De publicatie Meer Straatwaarden, een pleidooi voor erfgoedmaken als engagement, is te downloaden via www.erfgoedacademie.nl

Erfgoedacademie

01-11-2019

Laatst bewerkt: 06-11-2019