Reuver

Jury BNG Bank Erfgoedprijs bezoekt de Greswarenfabriek

Op donderdag 11 juli 2019 hebben wethouder Debbie Heesakkers en voorzitter College van Bestuur van Stichting Onderwijs Midden-Limburg Thieu Kikken een juryvertegenwoordiging van de BNG Bank Erfgoedprijs ontvangen bij de Greswarenfabriek in Reuver.

De Gemeente Beesel was in 2016 winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs. Onderdeel van de beoordeling was onder andere de haalbaarheid van de restauratie, renovatie en uiteindelijke ingebruikname van de voormalige Greswarenfabriek. Drie jaar later hebben de juryleden samen met afgevaardigden van de Provincie Limburg, Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en Monumentencommissie en het Erfgoedplatform Kunsten ’92 kennis genomen van de indrukwekkende voortgang van het project. Het industrieel erfgoed van de gemeente Beesel zal vanaf medio schooljaar 2019/2020 onder andere onderdak gaan bieden aan Bisschoppelijk College Broekhin Jenaplan, alsmede een aantal bedrijven en verenigingen.

BNG Bank Erfgoedprijs

Sinds 2010 wordt op initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 een nationale prijs toegekend aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van erfgoed: de BNG Bank Erfgoedprijs. Met deze prijs ter waarde van € 25.000 wil het Erfgoedplatform van Kunsten ‘92 uitstekende voorbeelden van de gemeentelijke erfgoedpraktijk delen, andere gemeenten inspireren en zo bijdragen aan goede erfgoedzorg.

Bron: Communicatie Beesel/Door: Ingrid Buchem

12-07-2019

Laatst bewerkt: 08-08-2019