De Vondst biedt be­zoe­kers span­nen­de Da Vin­ci Code-er­va­ring

De Vondst in Heerlen, het centrum voor archeologie in Limburg, lanceert vandaag haar eerste Escape Game ooit: ‘Schat van het Verleden’. Het spel combineert de tijdsdruk, spanning en het puzzelen van escape rooms met een origineel archeologisch verhaal. Uniek is dat De Vondst een open en publieke ruimte is, waardoor deelnemers een echte ‘Da Vinci Code-ervaring’ krijgen. Ze ontrafelen clues die andere bezoekers niet kunnen zien en gaan zo op zoek naar de schat die lang geleden door het geheim genootschap Custos is verborgen.

Madelon Demeijer, Coördinator De Vondst: “Het spel is gebaseerd op de razend populaire escape rooms. Bijzonder is dat ‘Schat van het verleden’ zich in de open publieke ruimte afspeelt. Deelnemers ervaren zo wel de spanning en tijdsdruk van het ontrafelen van verborgen aanwijzingen en oplossen van puzzels, maar zitten niet in een afgesloten ruimte. Op die manier wordt het een echte ‘Da Vinci Code-ervaring’. Uiteraard hebben we gekozen voor een archeologisch verhaal, waarin de deelnemers op zoek gaan naar een schat die is achtergelaten door een mysterieus geheim genootschap.” Via www.deschatvanhetverleden.nl is de escape game te boeken.

De Vondst

De Vondst is het centrum voor archeologie in Limburg. Op deze unieke locatie bundelen de Provincie Limburg, gemeente Heerlen en stichting Restaura hun krachten. Zowel het provinciaal depot als het restauratieatelier van Restaura is er gehuisvest.

Het doel van De Vondst is om het archeologisch proces ‘van vondst tot vitrine’ inzichtelijk te maken voor iedereen in Limburg. Er is een speciaal publieksgedeelte ingericht waar je alles kunt horen, zien en beleven op het gebied van de Limburgse archeologie. Bezoekers kunnen de permanente expositie bekijken en meekijken met restauratoren die aan het werk zijn. Ook is een rondleiding door het provinciaal depot mogelijk. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om archeologische werkzaamheden uit te voeren.

Als centrum voor archeologie in Limburg worden er tevens diverse lezingen en workshops georganiseerd rondom recente opgravingen. De Vondst is daarmee een verbindingsplatform in de breedste zin van het woord. Het is dé plek in Limburg waar iedereen met zijn of haar vragen over en nieuwsgierigheid naar archeologie terecht kan.

Bron: www.limburg.nl

01-07-2019

Laatst bewerkt: 09-07-2019