Ruim 100 sub­si­die-aan­vra­gen 75 jaar be­vrij­ding Lim­burg

De viering van 75 jaar Bevrijding van Limburg in 2019 en in 2020 leeft enorm. Het  Burgercomite ’75 jaar Bevrijding Limburg’ heeft ruim honderd aanvragen voor een financiële bijdrage gekregen om de aangedragen ideeën en projecten ook uit te kunnen voeren.

Dat zijn veel meer aanvragen dan er in oktober aan ideeën zijn gepresenteerd tijdens bijeenkomsten in Venlo en Kerkrade. Op die twee bijeenkomsten werden circa tachtig projecten voor de viering van 75 jaar Bevrijding Limburg toegelicht. Zowel door burgers als door organisaties.

"We zijn overweldigd door het groot aantal subsidie-aanvragen," zegt voorzitter Herman Kaiser van het burgercomité. "Ik wil dan ook alle betrokken mensen en organisaties bedanken voor hun inzet. Wij staan nu voor de taak om alle aanvragen te beoordelen. Dat is8 nog niet zo eenvoudig.”

Kaiser verwacht dat de aanvragen zo snel mogelijk worden afgehandeld. De aanvragen worden de komende maanden door het comité beoordeeld. Ideeën, die boven eigen dorp of stad uitstijgen, maken de meeste kans. Begin volgend jaar zullen Gedeputeerde Staten een besluit nemen over de toekenning van de gelden.

Meer informatie vindt u op onze pagina's Limburg viert 75 jaar bevrijding.

Bron: Provincie Limburg

11-12-2018

Laatst bewerkt: 11-12-2018