Wie vindt de schatten van vroeger?

14 en 15 oktober in het Limburgs Museum: iedereen archeoloog!

Zelf met een metaaldetector op zoek gaan naar sporen uit het verleden? Dat kan tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Limburgs Museum in Venlo. Speciaal voor archeologen-in-de-dop van 6 tot en met 12 jaar wordt een gebied achter het museum afgezet waar jonge speurders met detectoren en schepjes aan de slag kunnen.

Het Limburgs Museum wordt in heel het land geroemd om haar collectie archeologie. Zo vind je er de oudste sporen die we van mensen in ons land hebben aangetroffen. Ze zijn wel een kwart miljoen jaar oud. Van zo’n beetje alle beschavingen die tussen toen en nu ons land hebben bevolkt, hebben archeologen voorwerpen teruggevonden in de grond.

Hoe ze dat doen, leer je komend weekeinde tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Limburgs Museum. Je kunt zelf gaan graven, en natuurlijk kun je de mooiste vondsten in het museum bekijken.

Iedereen archeoloog! is ideaal om te combineren met een bezoek aan de wereld van kinderboekenschrijver Paul van Loon. Zijn boeken over Foeksia de miniheks, de Griezelbus, Meester Kikker en natuurlijk Dolfje Weerwolfje komen tot leven in de tentoonstelling Paul van Loon: de Andere Werkelijkheid.Zowel die tentoonstelling als de activiteit Iedereen archeoloog! zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Meer info over alle activiteiten tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Limburgs Museum vind je hier.

Bron: persbericht Limburgs Museum/Door: Paula Schaareman

14-10-2017

Laatst bewerkt: 17-10-2017