In Limburg leuke activiteiten voor jong en oud in en rond zo’n 45 molens

Nationale Molendag 2017: Kom in de molen!

Tijdens de 45ste Nationale Molendagen op zaterdag 13 en zondag 14 mei aanstaande zetten ruim 900 molens door heel Nederland, waarvan zo’n 45 in Limburg, hun deuren open voor publiek. Veel molenaars organiseren speciaal voor de Nationale Molendagen extra activiteiten op en rond de molen waardoor het een onvergetelijk uitstapje wordt voor jong en oud. Proef van heerlijke molenpannenkoeken, laat olie slaan uit uw eigen walnoten, luister naar spannende verhalen over molens en molenaars, volg een fiets- of wandelroute, luister naar live muziek of geniet van allerlei producten en demonstraties op een van de molenmarkten. Ook zijn er natuurlijk rondleidingen op de molens. Kijk op www.molens.nl welke molens in uw buurt open zijn tijdens de Nationale Molendagen 2017. De opengestelde molens zijn te herkennen aan de blauwe wimpel en de ronddraaiende wieken of waterraderen.

Jubilea

In Limburg vieren twee molens tijdens de Nationale Molendagen 2017 hun jubileum. Molen De Hoop in Horn bestaat 200 jaar en daarom vindt een feestelijk programma plaats met onder andere een dorpsontbijt en een groot molenfeest. Ook ziet een nieuwe boekuitgave over de beide molens in Horn het levenslicht. Molen Nooit Gedacht in Merselo bestaat 150 jaar en organiseert daarom op 13 en 14 mei een Hollandse dag rondom de molen met tulpen, klompen, draaiorgeltjes, klompendans, haring en stroopwafels.

Gratis Molenkleurboekje en kleurwedstrijd voor kinderen

Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molenkleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee kinderen de verschillende molentypen leren ontdekken. Ook kunnen zij meedoen aan een kleurwedstrijd. De mooiste kleurplaat wordt door vereniging De Hollandsche Molen beloond met een bijzonder molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Over de Nationale Molendag

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. In Limburg zijn de Molenstichting Limburg en het Gilde van Vrijwillige Molenaars betrokken bij de organisatie. 

Bron: persbericht/Door: Huis voor de Kunsten Limburg

13-05-2017

Laatst bewerkt: 03-05-2017