Open dag vrijwilligerswerk Slot Schaesberg

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Slot Schaesberg haar poorten voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk bij Slot Schaesberg.

Stichting Landgoed Slot Schaesberg is actief om het eeuwenoude kasteel en de bouwhoeve weer in ere te herstellen. In beginsel gaat het om de herbouw van deze prachtige gebouwen uit de Renaissance. Maar het project omhelst méér dan dat: de herbouw moet namelijk op zo ambachtelijk mogelijke wijze tot stand komen en is tevens een leer-en re-integratie project.

Daarnaast heeft het project alle kans om uit te groeien tot een toeristische attractie in regio Parkstad. Daarnaast hoopt Stichting Slot Schaesberg zich te ontwikkelen tot een Erfgoed Campus, waar ambacht en wetenschap hand in hand gaan. Het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg is een groot deel van het jaar geopend voor het publiek.
 
Inmiddels zijn ruim vijftig vrijwilligers actief als rondleider, baliemedewerker, werken mee in het bouwteam of helpen mee met de aanleg van de historische tuin ‘Hof van Schaesberg’.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk bij Slot Schaesberg, is op zaterdag 18 maart, tussen 10.00 en 15.00 uur, gelegenheid om kennis te maken met dit bijzondere project en de diverse vacatures voor vrijwilligers. De vrijwilligers van Slot Schaesberg staan dan klaar om u op de hoogte te brengen van de diverse werkzaamheden en is er gelegenheid om diverse presentaties bij te wonen. U kunt zich opgeven via het e-mailadres: vrijwilligers@slotschaesberg.nl

Slot Schaesberg-Laan 100 
6371 KZ - Landgraaf 
Tel: 045 851 10 14
www.slotschaesberg.nl

Slot Schaesberg is t/m zondag 5 maart dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Bron: Slot Schaesberg/Door: Aryan Klein

01-03-2017

Laatst bewerkt: 02-03-2017