03-12-2020

Webinar Omgevingswet en Erfgoed: praktische handvatten

In 2018 en 2019 organiseerden de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en het Steunpunt Archeologie & Monumentenzorg Limburg bijeenkomsten over de omgang met erfgoed onder de Omgevingswet. Dit jaar zou de bijeenkomst in het teken staan van 'Omgevingswet en cultureel erfgoed - wat heeft prioriteit in 2020?' De focus zou dit jaar gericht zijn op de zaken die gemeenten vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet moeten regelen om na inwerkingtreding van de wet goed te kunnen werken.

Op 29 januari van dit jaar heeft het Steunpunt Archeologie & Monumentenzorg Limburg een informatiebijeenkomst georganiseerd waarin al verschillende praktische aspecten van de Omgevingswet aan de orde kwamen. De (gedeeltelijke) lockdowns ten gevolge van de Corona-epidemie hebben ervoor gezorgd dat we dit jaar verder geen fysieke bijeenkomst samen met de RCE hebben kunnen organiseren. Wij hopen hier in de loop van 2021 weer in te kunnen voorzien.

Ondertussen gaat de voorbereiding op de Omgevingswet echter onverminderd door. Ook de RCE en de provinciale steunpunten cultureel erfgoed hebben op dat vlak niet stilgezeten. Op woensdagmiddag 2 december a.s. wordt door de RCE een webinar georganiseerd die vooral ingaat op technische aspecten van Omgevingswet en erfgoed.

Webinar Omgevingswet en Erfgoed

Om in het vervolg op de bijeenkomst van 29 januari, praktische handvatten te bieden bij de voorbereiding op de Omgevingswet organiseren de RCE en de steunpunten cultureel erfgoed van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg op donderdagmiddag 3 december een webinar. Hiervoor kunt u zich vanaf nu aanmelden. Er wordt in dit webinar ingegaan op onderwerpen uit de eerdere mailings, inclusief een update over de stand van zaken, en is er ruimte om vragen te stellen aan onze specialisten op het gebied van wet- en regelgeving.

De onderwerpen die dit webinar worden aangesneden zijn:

  • Omgeving Monument;
  • Bruidsschat;
  • Gemeentelijke adviescommissie;
  • Tijdelijk omgevingsplan.

Veelgestelde vragen

Mocht u voorafgaand aan het webinar al vragen hebben, kijk dan vooral even rond bij de Veelgestelde vragen op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze vragen en antwoorden geven inzicht in de meest gestelde vragen ten aanzien van cultureel erfgoed onder de Omgevingswet. Aan dit overzicht worden regelmatig nieuwe vragen toegevoegd - ook naar aanleiding van input uit de geplande bijeenkomst.

Tijdstip

De webinar vindt plaats op donderdagmiddag 3 december. De aanvang is 14.00 uur. Verwachte eindtijd 15:45, met nog een half uur gelegenheid om na te praten over dit onderwerp. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u een link om deel te nemen.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor dit webinar via onderstaand formulier:

 

 

Door: Marion Zijlema

Laatst bewerkt: 23-11-2020