26-11-2020

Buitenplaats van blijvende betekenis II

Symposium

Het alternatieve symposium van het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB) is bekend. De vorm is dit jaar net even anders, namelijk geheel online. Luisteren en meepraten vanuit je eigen huis! We organiseren het dit jaar met jubilaris en PUB lid het Nationaal Restauratiefonds, dat zich al 35 jaar inzet voor monumenten.

Programma PUB symposium

•  Op donderdag 26 november van 15.00-16.30 starten we met een inspirerende online lezing door Paul Schnabel gericht op de actualiteit van de buitenplaatsen, met ruimte voor een nagesprek. Extra leuk, de livestream vindt plaats op Gunterstein, waar wij te gast zijn bij ons PUB lid Bertien Koole-Quarles van Ufford. Onze voorzitter Koos Janssen leidt de middag.
Meld je hier aan

•   Op 3 december van 9.30 tot 11.30 vindt er een online-workshop Buitenplaatsen & betekeniseconomie plaats met spreker Kaj Morel (De zaak van betekenis). Ook is er een bijdrage van de Stadsmakerscoöperatie en het Erfgoed Expert Team. We nodigen je uit om mee te denken over de betekenis van de buitenplaats in deze tijd.
Meld je hier aan

•   Op 17 december van 15.00 tot 17.00 vindt de tweede online-workshop plaats waarin het actuele thema van klimaatverandering en watersystemen aan bod komt. Onder andere uit de verassende hoek van archeologie zal Eva Kaptijn ons meenemen hoe oude watersystemen van waarde kunnen zijn bij de benadering van de huidige klimaatadaptatie. 
Meld je hier aan

PS: Volgend voorjaar, wanneer we hopelijk weer live mogen samenkomen, nodigen wij je uit om het glas te heffen tijdens een netwerkborrel op een mooie buiten(plaats)locatie.

Meer informatie
Voor de online events zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij en meld je aan via de bovenstaande links!

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Marianne Visser: bel 030-2219762 of mail naar info@platformutrechtsebuitenplaatsen.nl

 

Bron: Platform Utrechtse Buitenplaatsen/door: Koos Janssen

Laatst bewerkt: 17-11-2020