Symposium van MonumentenKennis

Omgaan met Vocht en Zout

U bent van harte welkom op woensdag 28 november bij het symposium van MonumentenKennis ‘Omgaan met Vocht en Zout’, georganiseerd door TNO, de TU Delft en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Het symposium vindt plaats bij de RCE in Amersfoort en richt zich op monumentenzorgers die zich bezig houden met instandhouding van gebouwd erfgoed. 
 

Het ochtendprogramma start met een terugblik op de (materiële) erfgoedzorg en is daarna gewijd aan Zout, waarin onder meer het historisch onderzoek naar en de toekomstige verwachting van zoutschade alsmede het vergroten van de bestandheid van mortels tegen zouten aan bod zullen komen. 

Het middagprogramma gaat over Vocht, met onder andere presentaties over optrekkend vocht, de duurzaamheid van hydrofoberen in de praktijk en de noodzaak tot herhydrofoberen na hervoegen. Daarnaast zijn er verschillende excursies in de monumentale binnenstad van Amersfoort.

Aan het eind van de dag krijgt u het naslagwerk ‘Omgaan met Vocht en Zout’ mee naar huis

Aanmelding

De kosten voor deelname zijn € 95,00 excl. btw. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging, gevolgd door de factuur.  In 2015 zijn TNO, de TU Delft en de RCE een programmatische samenwerking aangegaan onder de naam MonumentenKennis. Hierin wordt samen onderzoek en kennisoverdracht  omtrent de instandhouding van gebouwd erfgoed uitgevoerd en o.a. dit  jaarlijkse  symposium georganiseerd.

Bron: RCE/Door: Nanette de Jong

28-11-2018

Laatst bewerkt: 18-09-2018