Interieurplatform "interieurensembles"

Graag maken wij u attent op het komende Interieurplatform op vrijdagmiddag 21 september in Amersfoort. Het thema van dit platform is ‘interieurensembles’.

Op 22 juni presenteerde de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de toonbeeldenlijst van interieurensembles in Nederland. Interieurensembles zijn een verzameling van losse en nagelvaste interieuronderdelen die samen één bijzonder geheel vormen. Het is kwetsbaar erfgoed want kleine veranderingen of aantastingen kunnen het al incompleet maken. Anderzijds zijn ensembles vaak ook dynamisch tot stand gekomen: er verdwijnen onderdelen en worden andere elementen toegevoegd.

Tijdens dit platform gaan we in op de uitdagingen en kansen die historische interieurensembles bieden. Bijzondere exemplaren worden belicht en er wordt natuurlijk ingegaan op beheer en behoud van dit erfgoed. Op 21 september wisselen we graag met u van gedachten over de historische interieurensembles in Nederland. Noteert u genoemde datum dus vast in uw agenda!

De definitieve uitnodiging met het programma en de mogelijkheid u aan te melden ontvangt u eind augustus. Heeft u een vraag of wilt u enthousiast een interessant project toelichten? Dat kan tijdens onze speakerscorner tijdens het platform. Dit kunt u te zijner tijd ook aangeven bij de aanmelding.

Bron: email/Door: Michaëla Hanssen en Claudia van Kouwen

21-09-2018

Laatst bewerkt: 14-08-2018