Havens en handel

Dag van de stadsarcheologie 2018

Op donderdag 20 september vindt bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de jaarlijkse Dag van de Stadsarcheologie plaats. De dag is een speciale editie binnen de reeks archeologieplatforms. Deze bijeenkomst is van 9.30 tot 17.00 uur in Amersfoort. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Net als de voorgaande bijeenkomsten staat deze dag in het teken van archeologisch onderzoek in en naar de stad. Het thema van 20 september is Haven en handel. Het programma bestaat uit inspirerende lezingen over recente onderzoeken en biedt voldoende ruimte voor vragen en discussie. Ook voor ontmoetingen is tijd vrij gemaakt en SPA-uitgevers is aanwezig met een boekenstand. Aan het eind van de middag wordt de Key-note lecture gegeven door Dr. Natascha Mehler (Univeriteit Wenen en het Duits Scheepvaartmuseum Bremerhafen) met de titel German trade with the North Atlantic (c. 1400 to 1700). De dag wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden en kosten

Deelname aan deze platformbijeenkomst kost € 15,-. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en borrel na afloop. Aanmelden is daarom verplicht.

Voor het programma en aanmelden.

Bron: email/Door: Jeroen Bouwmeester

20-09-2018

Laatst bewerkt: 08-08-2018