Congres schoeisel en leer uit de middeleeuwen en nieuwe tijd

In de natte ondergrond van veel steden en andere vindplaatsen in Nederland en Vlaanderen blijft leer relatief goed bewaard. Leervondsten uit de Lage Landen  leveren dan ook een belangrijke bijdrage aan onze kennis van schoeisel en schoenmode in de middeleeuwen en nieuwe tijd. Hoewel leer vaak wordt aangetroffen, houdt maar een klein aantal onderzoekers zich met dit interessante materiaal bezig. Velen daarvan zijn verbonden aan een specifieke plaats, waardoor het uitwisselen van kennis, methoden en technieken beperkt is.

Om onderzoekers met elkaar in contact te brengen, recente onderzoeken te presenteren en kennis en ervaringen uit te wisselen, heeft de Erfgoed ’s-Hertogenbosch het initiatief genomen om samen met de Zwitserse leeronderzoekster Marquita Volken, toonaangevend specialist op het gebied van middeleeuws schoeisel,  een congres te organiseren.

Het congres zal plaats vinden op vrijdag 25 mei 2018 in het Groot Tuighuis in ‘s-Hertogenbosch. Op deze dag zullen door enkel vooraanstaande leeronderzoekers uit binnen en buitenland presentatie worden verzorgd over actuele ontwikkeling op het gebied van leer, schoenen en leerproductie.

Inmiddels is een voorlopig programma vastgesteld dat te vinden is op onze website.

Via deze website is het ook mogelijk zich op te geven voor het congres.

We hopen jullie op 25 mei in ’s-Hertogenbosch te mogen begroeten.

Bezoekadres:

Groot Tuighuis
Bethaniestraat 4
5211 LJ ’s-Hertogenbosch

www.erfgoedshertogenbosch.nl

Bron: Erfgoed ‘s-Hertogenbosch/Door: Ronald van Genabeek, Harmke Nijhof en Joke de Ridder

25-05-2018

Laatst bewerkt: 12-04-2018