Start-up workshop for method oriented settlement archaeological network

Op 30 en 31 maart 2017 organiseert IMASS (Integrated Methods in Archaeological Settlement Studies) een workshop bij het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology bij de UvA. IMASS is een netwerk voor onderzoekers om nieuwe methodes en perspectieven te ontwikkelen voor nederzettingsarcheologie. IMASS is er van overtuigd dat archeologie alle middelen bezit om het veld te bevorderen, maar dat het meer platforms kan gebruiken om specialisten en specialisaties binnen nederzettingsarcheologie met elkaar in contact te brengen en om samen methodologische innovaties en strategieën te ontwikkelen.

De workshop is de officiële opening van IMASS en heeft als thema The life-histories of settlements and methodological integration in north European rural settlement archaeology. Het doel van de workshop is om nieuwe ideeën voor methodologische integratie te bespreken en een groep onderzoekers samen te brengen voor verdere samenwerking in de toekomst.

We willen een brede groep onderzoekers aanspreken en verwelkomen daarom zowel mensen van verschillende specialisaties in archeologie als in verwante velden. Zowel IMASS als de workshop heeft een relaxte sfeer voor ogen om methodologische integratie te bediscussiëren. We kijken daarom ook uit naar inzendingen over onderwerpen die nog niet uitgebreid getest of toegepast zijn.

Meer informatie over IMASS en de aankomende workshop is te vinden op onze website: www.imass.live. De deadline voor abstracts is op 20 december 2016.

Bron: Archweb/Door Radoslaw Grabowski

30-03-2017

Laatst bewerkt: 07-12-2016